Telenet maakte 16 procent meer winst in 2008

Ondanks de huidige wereldwijde crisis lijkt het wel of Telenet zich daar niet al te veel zorgen om hoeft te maken. Enkele dagen geleden publiceerde het telecombedrijf namelijk haar rapport over de resultaten van het jaar 2008. In het rapport (dat u hier kan downloaden) komt al gauw naar boven dat Telenet er wederom in geslaagd is om het jaar met winst te kunnen afsluiten en dat dit grotendeels te danken is aan de sterke groei in het digitale televisieplatform iDTV.

Telenet mocht in 2008 iets meer dan 400.000 nieuwe klanten verwelkomen, ruim de helft hiervan (zo’n 218.000) klopten aan bij het bedrijf voor digitale televisie. Opmerkelijk is dat tijdens het vierde kwartaal van 2008 de sterkste groei kon worden genoteerd voor de televisieproducten. Tijdens deze laatste drie maanden kwamen zo’n 90.000 nieuwe kijkers aankloppen voor een digibox of digicorder.

De totale omzet van het bedrijf bedroeg in 2008 net iets meer dan 1 miljard euro. Op de eindafrekening bleef er voor Telenet zo’n 238 miljoen euro bedrijfswinst over. Deze resultaten kon onder andere worden gerealiseerd door de gemiddelde opbrengst van 32,5 euro per klantenrelatie, zo’n 3 euro meer dan het jaar ervoor. Ook voor de aandeelhouders is er dus goed nieuws; zij krijgen per aandeel zo’n 50 eurocent uitbetaald.

Voor 2009 verwacht Telenet een groei van zo’n 12 procent. Rekening houdend met de aanhoudende crisis lijkt dit inderdaad een realistische inschatting. Over de strategie die Telenet zal aanhouden heeft het bedrijf het volgende te zeggen:

Onze strategie voor 2009 steunt op de fundamenten die we gedurende de vorige jaren legden. Deze zijn
erop gericht om het aantal diensten per klant te vergroten via aantrekkelijke, concurrerende en
betrouwbare producten en bundels.

Telenet-logo winst

Uiteraard zal ook de concurrentie niet stil blijven zitten in 2009 en we hopen dan ook voor de vele Telenet-gebruikers dat Telenet niet alleen aan de aandeelhouders denkt, maar ook aan de ‘immer-meer-betalende’ eindgebruiker. Het is namelijk al vaker gebeurd dat Telenet na bepaalde ‘acties’ de tarieven van haar produkten aanpast om meer inkomsten te genereren. De nieuwe klanten blijven hierdoor buiten schot, maar klanten die al een contract hadden worden maar al te vaak benadeeld en Telenet schopt de vaste klanten telkens opnieuw tegen de schenen. Uiteraard heeft het bedrijf ook zeer veel tevreden klanten die niets inzitten met een prijsstijging meer of minder, maar momenteel is het crisis voor iedereen, toch?
Over een jaar zullen we het weten.

Over Michael Bogaerts

Wil je helpen? Neem dan contact op via mail op 'info apenstaart bogy punt be'
Dit bericht is geplaatst in Internet, Telecom met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Telenet maakte 16 procent meer winst in 2008

 1. Lotje schreef:

  Ik vind het jammer dat zo een rot bedrijf zo veel succes heeft en zo veel winst maakt. Als klant betaal je je blauw, en de qualiteit is eigenlijk niet wat ze beloven (bv. limieten etc)… plus, je komt altijd voor verrassingen te staan… zoals je zegt, dat ze na bepaalde acties de tarieven aanpassen… tjah, het zal aan hun ‘goede reclame’ liggen zeker?

  Geef mij maar sateliet ;-) véle beter!

  greetz, uw protje

  • BoGy schreef:

   Inderdaad … Om digitale tv te kijken ben je in vlaanderen eigenlijk het beste af met Satelliet tv, dit is veruit de goedkoopste manier om digitaal te kijken en het aanbod is voor die 10€ per maand ontzettend groot (zo’n 400 televisiezenders)

   Het enige nadeel bij satelliettelevisie is dat je geen tweerichtingsverkeer hebt. Een ‘on-demand’ sectie is dan ook niet aanwezig en wie daar toch gebruik van wenst te maken is helaas beperkt tot een keuze tussen Belgacom TV en Telenet iDTV. In dat geval zou ik toch opteren voor de superieure kwaliteit van Telenet, ook al omdat je bij belgacom tv verplicht bent om ook belgacom adsl te nemen ipv een internetprovider naar keuze. (bij telenet hoef je geen kabelinternet te nemen, je kan alsnog adsl gebruiken via een alternatieve aanbieder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>