Terug Unilever op het schap bij Delhaize

De ruzie tussen voedingsdistributeur Unilever en supermarktketen Delhaize lijkt te zijn beslecht. Beide partijen hebben een akkoord bereikt waardoor we de produkten van Unilever binnenkort weer op het schap terugvinden bij Delhaize. Over de inhoud van het akkoord houden beide partijen echter de lippen stijf op elkaar.

Delhaize dropt UnileverUnilever werd vorige maand het vuur voor de schenen gezet toen Delhaize besliste om een groot deel Unilever produkten niet langer aan te bieden in haar winkels. Oorzaak hiervan was dat Unilever een te grote prijsstijging doorvoerde en dat bij het hernieuwen van het contract eerder toegekende kortingen niet meer werden doorgerekend. De gevolgen zijn uiteindelijk negatief uitgedraaid voor beide partijen; Unilever zag zijn omzet met 60% dalen in de winkels van Delhaize maar ook de supermarktketen zelf deelde in de klappen. De klanten op zoek naar Unilever produkten haalden namelijk ook hun andere boodschappen uit de winkels van Carrefour en Colruyt, een terugspeelbal die Delhaize niet meteen verwacht had.

Het nieuwe akkoord kan de geleden schade niet meer herstellen maar verdere schade wel voorkomen. We mogen dan ook binnen een week of twee terug gevulde rekken verwachten bij Delhaize, boordevol lekkers van Unilever.

Over Michael Bogaerts

Wil je helpen? Neem dan contact op via mail op 'info apenstaart bogy punt be'
Dit bericht is geplaatst in shopping met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>