Belgische internet-identiteit groeit nog steeds

dns.be logo

dns.be logo

Het Belgische top-level-domain (tld) .be is nog steeds in volle expansie. Dat moet althans blijken uit het jaarrapport van dns.be, de toezichthouder voor domeinregistraties in België.

Maar liefst 17% groei kon er worden bijgeschreven in 2008. Hierdoor kwam het totaal aantal .be domeinen op 31 december uit op 859.474 terwijl men een jaar eerder nog genoegen moest nemen met 736.498 domeinregistraties.

De Vlamingen nemen het grootste deel van de taart voor hun rekening en hebben maar liefst 69% van de geregistreerde  domeinnamen in handen. De Brusselaars nemen zo’n 14% van de domeinen voor hun rekening terwijl de Walen een beetje achterop hinken met slechts 17% van de geregistreerde domeinnamen.

Voor de toezichthouder staat de wind loodrecht in de zeilen; reeds zes opeenvolgende jaren groeit het aantal nieuwe domeinregistraties. In 2007 werden er nog 193.648 nieuwe domeinen geregistreerd terwijl er in 2008 al 222.915 nieuwe domeinnamen in het register werden opgenomen. Volgens dns.be zal deze groei nog een aantal jaren blijven aanhouden waardoor we in de loop van 2009 reeds de kaap van 1 miljoen .be-registraties zullen overschrijden.

Wie zelf een domein wenst te registreren moet contact opnemen met een van de geregistreerde agenten. De organisatie dns.be is enkel een toezichthouder en werkt enkel met agenten (tussenpersonen / -bedrijven) om domeinnamen te registreren.

Ook BoGy droeg zijn steentje bij in 2008, op 14 januari 2008 werd bogytel.be geregistreerd.

Over Michael Bogaerts

Wil je helpen? Neem dan contact op via mail op 'info apenstaart bogy punt be'
Dit bericht is geplaatst in Internet met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>