Opvolger van de Segway-step is een balancerende PUMA

Sinds de wereldwijde economische crisis zijn intrede heeft gedaan horen we er niet meer zoveel van: de dure gadgets waar we ons geld aan kunnen verspillen. Iedereen heeft er al wel van gehoord, of misschien zelfs al eentje echt gezien: de Segway Personal Transporter. Dit is een soort van ‘stepfiets’ waarbij je op een platform staat bovenop twee wielen die aangestuurd zijn door een computer. De computer houdt het platform door middel van de twee wielen continue in balans en merkt op wanneer je naar voor of naar achter leunt door al dan niet vooruit te rijden of te stoppen.

Segway PumaDit wereldberoemd gadget voor persoonlijk vervoer heeft door de jaren heen zeker z’n strepen verdiend en dat vraagt dan ook om een opvolger. Samen met General Motors is Segway gestart aan de ontwikkeling van de PUMA, languit ‘Personal Urban Mobility and Accessibility‘. Dit nieuwe voertuig rijdt bijna drie keer zo snel als de Segway PT en biedt plaats aan twee keer zo veel inzittenden. Opvallend is ook dat de wielen aan de buitenzijde van het voertuig hangen wat het voertuig een beetje de looks geeft van een getunede rolstoel.

Wederom heeft Segway een elektromotor gebruikt die voeding haalt uit een set oplaadbare accu’s. Met een vers opgeladen set batterijen kan je jezelf en een tweede persoon ongeveer 55 kilometer verplaatsen. Het ‘voltanken’ van je accu’s kost ongeveer een halve euro, minder dan een kwart van wat je met diesel of benzine zou betalen voor deze verplaatsing. Wie een PUMA wil aanschaffen hoeft niet tot de superrijken te behoren; GM en Segway geven aan dat de PUMA ongeveer een derde van de prijs van een auto zal kosten.

Alsof de Smart nog niet klein genoeg was…

Over Michael Bogaerts

Wil je helpen? Neem dan contact op via mail op 'info apenstaart bogy punt be'
Dit bericht is geplaatst in vervoer met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Opvolger van de Segway-step is een balancerende PUMA

  1. Jana schreef:

    Wanneer is deze PUMA uitgevonden? En de eerste segway?

    Gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>