BoGy’s Visie wordt bepaald door de bezoekers

Het is een tijdje stil geweest op m’n blog. Ergens ontbrak mij de inspiratie om nieuwe artikels te schrijven ondanks dat ik wel steeds ideeën heb gehad om iets over te zeggen of schrijven. Om concreet te zijn miste ik het gevoel dat wat ik wilde schrijven wel interessant genoeg zou zijn en ik heb een hemelse schrik om rommel aan de wereld te tonen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar nieuwe ideeën en in het bijzonder naar een manier om te achterhalen wat de bezoekers zou kunnen aanspreken.

Net als elke andere moderne website heeft ook BoGy’s Visie een achterliggende database gevuld met gegevens en statistieken. Zo wordt er onder andere bijgehouden hoe een bezoeker op mijn site is terecht gekomen, zelfs de gebruikte zoektermen worden gerangschikt op frequentie. Het spijtige van heel de zaak is dat de statistieken wel leuk zijn maar dat de gebruiker eigenlijk niets terug krijgt voor het aan ons bezorgen van deze gegevens.
Zou het daarom niet een goed idee zijn om bezoekers van mijn site te confronteren met nieuwe artikels die gebaseerd zijn op zoekresultaten? Tegelijkertijd betekent dit voor mij dat ik niet meer moet liggen twijfelen of ik al dan niet zou schrijven over een bepaald idee dat ik heb.

Daar gaan we dus voor; ik zal dus regelmatig een nieuw artikel schrijven waarbij ik zoekwoorden, die gebruikt zijn om mijn site te bereiken via een zoekmachine, gebruik als onderwerp en/of uitgangspunt. Ik zie namelijk heel regelmatig dat mensen via een bepaalde vraag of zoekwoord op mijn site terecht komen terwijl het bewuste artikel niet exact beantwoordt aan hun vraag.

Ik zal dit even toelichten met een voorbeeldje:
Op mijn site is er een artikel dat handelt over het testen van drugs met de titel “Veilig druggebruik binnen handbereik“. Via zoekmachines zijn er bezoekers op dit artikel terechtgekomen, de zoekterm die gebruikt werd is “alternatieve grondstoffen xtc“. In dit geval is het duidelijk dat het artikel niet echt veel antwoord zal bieden om de vraag die gesteld werd, al wordt er wel over alternatieve grondstoffen gesproken. Een artikel over alternatieve grondstoffen in xtc zou dus een mooie aanvulling kunnen zijn, en daar gaan we in de toekomst dan ook voor gaan.

Zo nu weten jullie het; de toekomst van deze site wordt mede bepaald door de manier waarop jullie ons bereiken. Zoek dus rustig verder naar antwoorden op internet, wie weet beantwoordt ik op een dag wel een van jouw zoektermen!

Over Michael Bogaerts

Wil je helpen? Neem dan contact op via mail op 'info apenstaart bogy punt be'
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijke aantekeningen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>