Thunderbird 3, e-mail à la mozilla

Internet en e-mail zijn twee woorden die onafscheidelijk aan elkaar verbonden zijn. We gebruiken allemaal het internet om te communiceren en het meest populaire communicatieplatform is nog steeds e-mail. Anno 2010 proberen we steeds vaker om “open” software te gebruiken, vandaar dat ik hier over de donderende vogel van mozilla, Thunderbird, ga hebben.

Thunderbird LogoIk gebruik Thunderbird nu toch al een tijdje, de ondersteuning voor IMAP is namelijk dik in orde, wat bij sommige andere clients (zoals outlook) soms toch problemen durft geven. Ook qua beveiliging is Thunderbird altijd netjes in orde; mail over beveiligde SSL of TLS-verbindingen worden vlot… STOP … Hier moet ik opnieuw beginnen…

Ook qua beveiliging was Thunderbird altijd netjes in orde; mail over beveiligde SSL of TLS-verbindingen werden vlot en zonder problemen afgehandeld. Jawel: werden! Sinds de nieuwste versie van Thunderbird werd uitgebracht kwam er plots een probleem aan de oppervlakte…

“Verzenden van bericht mislukt.
Het bericht kon niet worden verzonden omdat de wachttijd voor de verbinding met SMTP-server mail.xxxx.xx is verlopen. Probeer het opnieuw, of neem contact op met uw netwerkbeheerder.”
Wanneer de beveiliging wordt uitgeschakelt verdwijnt dit probleem ook weer… maar ik werk juist met beveiligde verbindingen omdat ze beveiligd moeten zijn, en als er een slot op de deur zit gebruik je dat slot toch ook?

Er zullen ongetwijfeld nog mensen zijn die dit probleem hebben, waarbij je dus telkens de mails een tweede keer opnieuw moet verzenden omdat Thunderbird een bug bevat waardoor beveiligde verbindingen eerst geconfronteerd worden met timeouts. Mogelijk kan deze bug zelfs een beveiligingsrisico met zich meebrengen.
In een bètaversie kan je misschien nog zo’n bug verwachten, maar dat ze dit in het eindproduct hebben laten zitten tart toch wel alle verbeelding.

Slachtoffers van dit probleem hebben helaas maar 1 mogelijke oplossing om er vanaf te geraken: terugschakelen naar Thunderbird 2.x totdat het probleem is opgelost. Helaas maar helaas!

Over Michael Bogaerts

Wil je helpen? Neem dan contact op via mail op 'info apenstaart bogy punt be'
Dit bericht is geplaatst in Internet met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>