Bescherm je contactpersonen tegen spam, de eerste linie

Steeds vaker gebruiken spammers geldige hotmail adressen/msn accounts om spam te sturen. Als je hiervan slachtoffer bent geworden, besef dan in eerste instantie dat jouw contactpersoon niet op de hoogte is van deze spam. Meestal spreken we over msn/hotmail accounts waarvan het paswoord en de login bekend is bij de spammers. Als je dus spam ontvangt van je vrienden; zij sturen dit niet zelf, maar het komt wel effectief van hun accounts! Informeer dus je kennissen en vrienden wanneer je spam van hen ontvangt; verwijs naar dit artikel om hun profiel én de contactpersonen van dat profiel te beschermen.

De eerste stap die  je kan ondernemen om dit in de toekomst te vermijden (je riskeert namelijk dat jouw account wordt verwijderd/verbannen) is je wachtwoord te veranderen en eventuele voor de hand liggende ‘veiligheidsvragen” aan te passen. Als je bijvoorbeeld je geboortedatum of -plaats als veiligheidsvraag voor je hotmail / msn hebt genomen is dat gemakkelijk en snel te achterhalen via bijvoorbeeld jouw publiek netlog profiel. Je kan deze gegevens wijzigen op www.passport.net. Ook via hotmail kan je deze dingen aanpassen.

Verder is het sterk af te raden om in te loggen op websites met je msn account wanneer dit niet voor msn zelf is; meestal worden de adreslijsten gewoon gestolen uit jouw msn/hotmail-account. Zo heb je bv op netlog ‘nodig iedereen uit mijn MSN-vriendenlijst’; hierbij geef je je login en paswoord weg; waardoor derden er later misbruik van kunnen maken.

Ik snap zelfs niet dat mensen uberhaupt hun lD’s & bijhorende PASScodes zomaar vrijgeven op internet, je leent de sleutel van je voordeur toch ook niet zomaar uit aan vreemden? Waarom laten mensen zich dan verleiden om hun login en paswoord af te geven?
Twee zaken;
Ten eerste is de mens nu eenmaal vatbaar voor zijn zonden…
ten tweede de mens wordt gemanipuleerd, opgelicht en bedrogen, hierdoor vervalt het samenhorigheidsgevoel, het wederzijds respect is ook al ver te zoeken.
“die mensen in mijn lijst zullen het wel niet erg vinden om een mailtje meer of minder te ontvangen, ik voeg ze allemaal toe….” daar zou men in Nederland nog zo’n mooi SIRE clipje kunnen maken, jeweetwel die met de krant op de toog; het mobieltje rinkelt en huppahup want het is alweer een voorbeeld van een asociale Nederlander (kan best ook een Vlaming zijn, wij hebben ondertussen ook mobieltjes ;))

Misschien een tip voor de mensen van SIRE; Maak eens een clipje waarin wordt duidelijk gemaakt dat het DOORSTUREN van mails naar 120 adressen veel rotzooi met zich meebrengt. Je hebt misschien wel iemands email adres; maar daarom moet je dat niet zomaar overal publiceren of sterker nog, er commercieel gebruik van maken…

Stel nu even dat jouw buurman een euro zou krijgen voor elke (reclame)krant die hij extra kwijt kan in jouw brievenbus… Ja, dat is exact hetzelfde, probeer dus jouw contactpersonen te beschermen voor zulk misbruik.

Filmpje SIRE: “Onbewust Asociaal”

Over Michael Bogaerts

Wil je helpen? Neem dan contact op via mail op 'info apenstaart bogy punt be'
Dit bericht is geplaatst in Internet met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bescherm je contactpersonen tegen spam, de eerste linie

  1. BoGy schreef:

    Voor de Vlamingen onder ons; Postbus 51 is een openbare voorlichtingsdienst. Je kan het besproken filmpje oa terugkijken op deze link: http://www.youtube.com/watch?v=hfskDKFHc6Q

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>