Warning: Declaration of All_in_One_SEO_Pack::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL) should be compatible with All_in_One_SEO_Pack_Module::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL, $post = NULL) in /home/w8086516/domains/dcnet.be/public_html/praten/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 12
BoGy's visie op het leven » Blog Archive » Omega3 pillen voor onze huisdieren omdat ze ruien?

Omega3 pillen voor onze huisdieren omdat ze ruien?

Vandaag kwam ik op een sociaal netwerk een vriendin tegen die haar kat én hond pillen moest gaan geven tegen haaruitval, omdat ze een beetje hevig ruien! De dierenarts had ze Omega3 en Omega6 voorgeschreven welke ze elke dag moest geven aan haar lieve koters. Dit is je reinste waanzin; gelukkig protesteert haar lieve kater. Die dierenarts is duidelijk gehersenspoeld door de verkopers, lees verder voor de échte hulpmiddelen.

Ik heb haar het volgende antwoord gegeven, wat ik trouwens aan iedereen zou willen vertellen, vandaar dit artikel op mijn blog want; het is normaal dat dieren ruien…

Goede borstel voor kortharige katten!

Kammetje

Het enige dat er écht goed voor is;  ze regelmatig BORSTELEN met een goeie borstel!  Mijn eigen kat heeft er dit jaar (2010) ook wat langer last van dan normaal, het zal wel aan’t klimaat liggen, want ze was ook wat later begonnen met ruien. (voedingsadvies onderaan het artikel)

Ik borstel m’n eigen kat bijna elke dag (met zo’n metalen vlooienborstel, dat gaat echt het beste bij kortharigen!) en dan valt het in huis zéér goed mee.  Als ik ze drie dagen of langer niet borstel is er echt een verschil en zit mijn borstel ook echt vol, als ik het dagelijks doe is het maar een klein plukje.

Daarbij komt dat mijn poes ook al wat dikker is (6,5 kg) én ze lijdt aan borstkanker, dus ze kan de hulp zeker gebruiken. Bijna alle katten die een beetje ‘extra gewicht’ hebben, kunnen een helpende hand van hun baasje zeker gebruiken; ze kunnen niet overal meer goed bij omdat ze de lenigheid missen. Als je ze aan hun lot overlaat zal je merken dat ze bij het strelen énorm ruien, en na verloop van tijd zullen ze klitten in hun vacht hebben, zélfs kortharige katten kunnen dit voorhebben.

Omega3 en de industrie

Nu over de pilletjes; het is al meermaals bewezen dat producten met Omega3 en aanverwanten allemaal ‘zever in pakskes‘ (lariekoek) zijn, er is niets van waar (let wel; Omega3 an sich is wel goed voor het lichaam). Het is een grote commercie die men heeft opgezet om de mensen te doen geloven dat margarine eten gezond is, want daar zit omega3 in, en dat houdt je jong, zegt men bij BECEL… Natuurlijk zit er in bepaalde vissoorten ook omega3, dat is waar, maar dat is niet dezelfde omega3 die in de boter/pilletjes/etc. zit. Er is namelijk een verschil tussen natuurlijk en gekweekte omega3.

Voor mensen is het zo dat 2 van de 3 omega3 vetzuren in ons lichaam worden aangemaakt, namelijk de EPA en de DHA vetzuren; en het zijn net die twee vetzuren die men massaal kweekt uit bruine algen (kelp) om ze in de pilletjes te stoppen. Hier stopt dus meteen het ganse verhaal van Omega3, het is een leugen dat die pilletjes goed voor ons zijn, want ze geven ons iets wat we zelf maken.

Nu ga je die pilletjes aan je kat en hond geven, terwijl de dierenarts niet eens het besef heeft of dit gezond is of niet; in de natuur nemen honden ook geen pillekes, en katten al evenmin… Is er onderzoek gedaan naar Omega3 vetzuren bij onze huisdieren?  Mogelijk doen deze pilletjes meer kwaad dan goed; het lichaam van een kat of hond werkt namelijk niet hetzelfde als dat van ons. In het ergste geval vergiftig je je huisdier ermee, of bezorg je het een lever- of nieraandoening.

Waarom zeg ik dat? Omdat er talloze dingen giftig zijn voor onze huisdieren die voor ons perfect gezond zijn; zo is het enige dat ik mijn kat geef een pijnstiller (voor de kanker en artrose die ze heeft), en niet zomaar een pijnstiller maar eentje waarvan ik weet dat het geen schade aanricht. Zo zou het toedienen van brufen een aanslag zijn op de lever van mijn kat; een beetje te veel en ze zou sterven van een vergiftiging. Een duidelijker voorbeeld is misschien theobromine, ofwel chocolade, dit is een uiterst giftige stof voor de kat, maar ook voor de hond. Maar nog giftiger is paracetamol; onze lieve kat kan deze stof NIET afbreken, maar het zorgt ervoor dat hun bloed geen zuurstof meer kan opnemen; het betekent dus een trage, pijnlijke dood als je denkt je kat te helpen.

Daarom geef je géén humane geneesmiddelen aan je huisdieren, zelfs geen voedingssupplementen zoals omega3 of omega6.

Page 1 of 2 | Next page