Warning: Declaration of All_in_One_SEO_Pack::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL) should be compatible with All_in_One_SEO_Pack_Module::get_current_options($opts = Array, $location = NULL, $defaults = NULL, $post = NULL) in /home/w8086516/domains/dcnet.be/public_html/praten/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack/aioseop_class.php on line 12
BoGy's visie op het leven » Blog Archive » Internet Explorer 9 + Belgische Google = Automatisch Aanvullen

Internet Explorer 9 + Belgische Google = Automatisch Aanvullen

Een tijdje geleden werd alweer de negende versie van Microsofts browser Internet Explorer losgelaten op het grote publiek. IE 9 bevat een hele hoop nieuwe mogelijkheden die in de vorige versies niet mogelijk waren, bijvoorbeeld zoeken vanaf de adresbalk. Helaas heeft Microsoft maar half werk geleverd want voor Nederlandstaligen zijn Googles zoekvoorspellingen uitgeschakeld en moeten wij Vlamingen het doen zonder onze eigen lokake Belgische Google; we kunnen via Microsofts extensies enkel de .NL google zoekplugin installeren. Daarom een nieuwe shortmanual uit eigen hand!

Wat gaan we doen in deze shortmanual?

Ten eerste gaan we ervoor zorgen dat we niet langer google.nl gebruiken om de ingebouwde zoekfunctie van IE 9 te gebruiken; tevens laat deze aanpassing ons toe om lokatie-informatie mee te geven aan google (bv je woonplaats; zo kan je sneller relevante resultaten vinden)

IE 9 Vlaamse Google

Nederlandstalige Google Voorspelling IE9 werkt!

Ten tweede gaan we ervoor zorgen dat we met onze Belgische Google ook de zoek-voorspellingen krijgen weergegeven. Deze info is ook handig voor onze Nederlandse noorderburen; het zit namelijk zo dat voor de google.nl zoek-extensie deze functie ook niet aanwezig is maar ze kan met deze shortmanual heel eenvoudig manueel worden toegevoegd.

Van Google.NL naar Google.BE

Om te beginnen moeten we het register openen; daar zijn namelijk alle instellingen opgeslagen die we nodig hebben. Je moet wel zorgen dat de nederlandse google-zoekfunctie reeds is geinstalleerd in IE9  (het mag eventueel ook een andere zijn; als er maar eentje van google instaat; maar de Nederlandse is gemakkelijk te vinden)

Je opent het register met het commando ‘regedit’ [start -> uitvoeren OF Windowsknop+R].

Nu zoek je met [CTRL+F] naar de Sleutel ‘SearchScopes’. Als je deze gevonden hebt zal je merken dat deze enkele subsleutels heeft; je gaat naar diegene waarin de Nederlandse Google reeds staat (daar heb je een waarde URL waar bij staat http://www.google.nl/…). Als je deze gevonden hebt zou je onderaan de statusbalk moeten kunnen zien dat je op een gelijkaardige locatie zit als wat hieronder staat:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{########-####-####-####-############}

Ik kan helaas niet voorspellen wat er bij jou zal staan in de plaats van de hekjes; dit is een waarde die die door Microsoft wordt uniek wordt toegekend per zoek-extensie, in mijn geval was het “{401D2C81-E06C-4080-9E3D-8AFD5FCD32E4}” maar dit zal bij iedereen anders zijn dus het heeft geen nut om hierop te zoeken. Je zit in ieder geval goed als je aan het werken bent in een van de subfolders van ‘SearchScopes’ en er de naam google bent tegengekomen.

Je mag de waarde van DisplayName van “www.google.nl” aanpassen naar “Google Belgie”. Dat doe je door gewoon op de [Enter]-toets te drukken en de tekst te wijzigen terwijl je op die waarde staat.

Een beetje verder zie je ook nog een waarde ‘URL‘ staan, met daarnaast het gegeven dat begint met “http://www.google.nl/…….’ Ook deze mag gewijzigd worden; je maakt het vakje volledig leeg en plakt de volgende waarde erin;

http://www.google.be/search?hl=nl&q={searchTerms}

Ziezo… Google.NL is nu Belgisch geworden… indien je een 64-bit windows hebt; dan zal je merken dat deze aanpassing in beide versies van je Internet Explorer geactiveerd is.

Google Automatische Zoekwoorden-voorspelling

Deze aanpassing zal zoals eerder gezegd ook voor de Nederlanders goed van pas komen. Het automatische suggereren van zoekwoorden zoals op de normale google websites zal met deze instelling namelijk ook werken vanuit de IE9 adresbalk voor de .BE (of .NL) Google.

Uiteraard moeten de Nederlanders de eerste aanpassingen niet doorvoeren (van .NL naar .BE) indien zij enkel de voorspellings-functie wensen te activeren; deze werkt namelijk ook gewoon met de Nederlandse Google. Microsoft was gewoon te lui om het voor jullie in te stellen bij het configuratiescript!

Page 1 of 2 | Next page