Steve Jobs is overleden op 56-jarige leeftijd

Er is vandaag een schokgolf door de computer- & multimediawereld gegaan; Steve Jobs kwam vandaag  te overlijden. De mede-oprichter van Apple Inc. had al een tijdje te kampen met ziekteproblemen en liet een tijdje geleden al weten zich terug te trekken uit het zakenleven om nog wat te kunnen genieten van zijn leven.

Twee belangrijke Apple-iconen

Steve Wozniak (links) en Steve Jobs (rechts) tijdens het prille begin van wat later een van de bekendste bedrijven op aarde wordt.

Het werd nooit officieel bekendgemaakt maar hoogstwaarschijnlijk wist Steve Jobs al een tijdje dat zijn leven niet al te lang meer zou duren.
Afgelopen maand augustus had hij zich al teruggetrokken als C.E.O. (Chief Executive Office / Uitvoerend Directeur; de zgn. “grote baas”) uit Apple en gaf hij deze fakkel door aan Tim Cook.
Dit was een duidelijk signaal dat hij het wat rustiger aan wilde doen want Apple was niet alleen het bedrijf dat hij 35 jaar eerder had opgericht. Apple was, en is voor veel mensen nog steeds, de vereenzelviging van Steve Jobs.
Jobs stond niet altijd aan het roer en het bedrijf moest een aantal moeilijke periodes doorstaan eind jaren 1980 en begin jaren 1990. Het bedrijf stond zelfs op het randje van bankroet en werd door een financiele actie van Microsoft van het faillissement gered!

Sinds Steve Jobs in 1997 weer op het Apple toneel verscheen werd er een radicale ommekeer gemaakt met het bedrijf. Dat was meteen het startschot voor de transformatie van een kleine speler op een alsmaar groeiende markt naar het grootst bedrijf in zijn sector. De terugkomst van Steve Jobs heeft veel mensen die begin jaren 1990 aandelen kochten van een teloorgaand Apple schatrijk gemaakt wanneer datzelfde Apple producten lanceerde als de iPod, iPhone en meer recent de iPad.

Steve Jobs heeft veel bereikt, hij gaf nooit op en wist grenzen te verleggen. 5 oktober 2011 zal ook in de toekomst een dag zijn die regelmatig weer terug komt.

Doodsprentje van Steve Jobs, dé man van Apple.

Steve Jobs; dankzij man is Apple Inc het bedrijf zoals we het nu kennen. Steve, u verdient het om in vrede te rusten; u hebt veel geleerd van de wereld en de wereld heeft veel geleerd van u!

Shorturl: http://wp.me/prxYX-eG

Over Michael Bogaerts

Wil je helpen? Neem dan contact op via mail op 'info apenstaart bogy punt be'
Dit bericht is geplaatst in lifestyle, Persoonlijke aantekeningen met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>