BoGy’s Filosofie: tweede uitgave

Wie mij het laatste jaar een beetje gevolgd heeft herinnert zich misschien nog wel dat ik afgelopen zomer mijn uiterste best heb gedaan om een opvallend stuk te schrijven dat getiteld was: ‘BoGy’s Filosofie‘. Dit werk omvat een 50-tal onderwerpen waarover ik mijn gedachten heb verzet. Het stuk werd echter nooit in boekvorm uitgegeven en voorlopig zal daar ook nog geen verandering in komen. Dat wil echter niet zeggen dat er niets verandert; de tijd heeft intussen niet stilgestaan en brengt nieuwe ideeën en inzichten met zich mee. Evolutie in het klein zeg maar.

Een aantal onderwerpen zullen niet terugkeren in deze editie. Maar niet getreurd; de onderwerpen die de nieuwe uitgave wel halen worden verrijkt met nieuwe inzichten en levenservaringen. Ook de onderwerpen die niet terugkeren betekenen geen verlies; deze worden vervangen door nieuwe onderwerpen en/of levensvragen.

Zoals de titel al aangeeft gaat “Het stuk met de 50 onderwerpen” over mijn persoonlijke gedachtengang. Ik wil ander mensen inzicht geven in mijn kijk op de maatschappij en haar problemen. Heel nauw verwand hieraan is religie, ik geloof dat de mens moet geloven om de problemen des levens te kunnen plaatsen. Ik doel met ‘geloof’ niet op een of andere goddelijke entiteit of profeet, maar het geloof in zichzelf en de kracht die in het ‘ik en het wij’ verborgen zit.

Hoe meer de mens gelooft in zichzelf, hoe sterker hij of zij in zijn of haar schoenen zal staan. Wie daarenboven leert om eerlijk met zichzelf en anderen te zijn en al zijn daden ethisch toetst, kan meer status verwerven dan macht of geld ooit zal kunnen kopen.

Mensen hebben de dag van vandaag veel te weinig tijd om over alles grondig na te denken. We leven in een gejaagd tijdperk waar tijd geld is en je status bereikt door financieel goed te scoren en een mooie succesvolle carriere uit te bouwen. Het ultieme geluk zou je dan weer kunnen vinden in het hebben van een “perfect” gezin met een goede echtgeno(o)t(e) en goed opgevoede kinderen. De meeste mensen leven dan ook voor hun werk en gezin omdat het hun keuze is, maar even goed omdat het hun plicht is.
Maar is dat ook onze bestaansreden? Leven wij en zijn we gelukkig omdat we moeten werken voor onze carriere en zorgen voor het gezin?

Met vragen als deze probeer ik anderen op weg te helpen op de zoektocht naar antwoorden. De bedenkingen die ik maak en publiceer hoeven daarom ook niet als juist en correct te worden geaccepteerd binnen jouw denken, maar ze kunnen je misschien wel inspireren om zelf over bepaalde dingen anders te gaan denken.

Ik ben geen politieker, geen sekteleider, geen goeroe, geen oplichter, geen spiritueel leider, enz. Ik schrijf en publiceer vanuit mijn persoonlijke overtuiging. Onder andere omdat ik vind dat informatie gedeeld moet worden als anderen daarmee geholpen kunnen worden.

Dit gezegd zijnde wil ik enkel nog meedelen dat ik deze bundel stap voor stap weer zal opbouwen, waarbij er om de paar dagen een tekst zal gepubliceerd worden tussen de normale onderwerpen van deze blog (BoGy’s Visie).

Ik hoop dat jullie even veel genot zullen hebben bij het lezen van de teksten als ik bij het schrijven ervan!

Italie Observeren Lucht

Over Michael Bogaerts

Wil je helpen? Neem dan contact op via mail op 'info apenstaart bogy punt be'
Dit bericht is geplaatst in BoGy's Filosofie V2, lifestyle met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>