BoGy’s Startpagina

Iedereen surft op het internet en ik ga mezelf zeker geen uitzondering noemen. Op de volgende twee afbeeldingen vind je icoontjes terug waar je op kan klikken.

Als je een klein geheim wil weten; dit is mijn persoonlijke startpagina die standaard in m’n browser staat ;-)

Sinds kort kan je de mail voor het bogy.be domein ook via webmail benaderen; je dient daarvoor te surfen naar http://mail.dcnet.be en kan dan gewoon met je gebruikersnaam en paswoord inloggen. De verbinding tussen de site en de mailserver gebeurt via IMAPs, dus als je thuis ook via imap inlogt ipv POP3, dan zal je merken dat al je mappen ook via webmail nog gewoon bereikbaar zijn (en te bewerken uiteraard). Tevens verraadt de ‘s’ in IMAPs dat de verbinding middels SSL-encryptie beveiligd is. Dit is voor webmail zeer belangrijk aangezien de webserver voor elke handeling opnieuw inlogt en je gegevens dus zeer veel heen en weer stuurt over het internet. Uiteraard moet jij ze zelf maar 1x ingeven bij het inloggen en blijven ze verder bewaard in het geheugen van de server tot je weer uitlogt, op je scherm komt enkel het ‘resultaat’. Er hoeft vanaf nu dus niet meer met mail2web gewerkt te worden. Tevens kan via de webmail een adresboek aangelegd worden dat bewaard wordt, de webmail heeft ook antispam-maatregelen zoals je in de meeste gewone mail programma’s tegenkomt.

Print deze pagina Print deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>