Welkom bij @bogy.be

Wil je een @bogy.be adres aanvragen? Heb je vragen over de e-mailservice? Problemen met je @bogy.be account? Stel ze gerust hier, evenals nieuwe ideeën of voorstellen zijn welkom!

Moderator: the_3s

Welkom bij @bogy.be

Berichtdoor bogy op 28 Jul 2007 14:29

Als je onlangs een @bogy.be mail adres hebt gevraagd, dan heb je zeker een mail ontvangen met een aantal instellingen. Hierin werd vermelding gemaakt van de termen POP3, IMAP4 en SMTP.

Deze instellingen heb je nodig als je onze mailservice wil laten samenwerken met een mailclient zoals Outlook, Pegasus, Outlook Express, Eudora, Thunderbird, enzovoorts.

Als je toch problemen zou hebben om je client correct aan de praat te krijgen, aarzel dan niet om dit forum te gebruiken om je vragen te stellen of om antwoorden te zoeken.

Eerst zal ik nogmaals de vermelde gegevens opgeven:

    Mail.bogy.be Instellingen
    *POP3 server: mail.bogy.be
    *IMAP4 server: mail.bogy.be
    *SMTP server: mail.bogy.be (Authorized smtp!)
    *Webmail: http://mail.bogy.be


Deze gegevens zet je over in je mailclient. Je zal merken dat de meeste clients de keuze geven over pop3 en imap4, maar dat je nooit de twee tegelijk kan kiezen. POP3 en IMAP4 zijn gewoon twee verschillende manieren om mail af te handelen. Bij imap4 blijft de mail gewoon op de server staan, kan je via webmail mappen bijmaken om mails te bewaren. Voor gewone mailclients wordt de voorkeur gegeven om POP3 te gebruiken, zodat je geen mails dubbel krijgt.
SMTP is het protocol om mails te versturen. Je zal in je client moeten instellen dat authorisatie verplicht is. Je zal dan bij die instellingen je login en paswoord moeten instellen, dit wordt gedaan om misbruik van de mailserver te voorkomen (anders kan iedereen zomaar mails versturen via mijn server).

Als je liever via webmail werkt, kan dat ook. Je surft gewoon naar http://mail.bogy.be en kan dan meteen inloggen en verder aan de slag. Let wel; als je thuis mail binnenhaalt via POP3 (dus met een client), dan worden deze mails wel uit je mailfolder verwijderd. Let hier dus op want mails die thuis in je inbox zitten, zullen op werk/school/vakantie niet meer daar staan. Als je vaak op verplaatsing met je mailbox wil werken; is het raadzaam om thuis het protocol IMAP4 te gebruiken in plaats van POP3, dit werkt iets tragen dan POP, maar je mailfolders van je webmail zijn dan wel gewoon bereikbaar en je wist geen mails zonder ze naar de thrash te sturen.
Als je vaak webmail werkt, zal je merken dat je mails naar de thrash kan sturen. Deze blijven erin staan tot je klikt op 'purge trash'. Dit ledigt je trashbox.

Stel gerust verdere vragen in dit forum!
Lees BoGy's Filosofie op dit forum. (KLIK)
Wil je jezelf beter leren kennen? Aarzel dan niet om jezelf te verdiepen in BoGy's gedachtengang...
Alles ivm online visakaarten
Avatar gebruiker
bogy
Site Admin
 
Berichten: 1198
Geregistreerd: 03 Aug 2006 14:02
Woonplaats: Antwerpen, Belgium
XBox Live Gamertag: Bogy Belgy

Terug naar @bogy.be support

Wie is er online

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron