Willen dieren god zijn?

Een héél speciaal forum, voor speciale gedachten. Hier kan je spreken over het zesde zintuig, de toekomst, de mens... we spreken over morgen, maar jij bent degene die morgen in de hand hebt!
BoGy staat voor 'Believe Only the God in You' - This is all about BoGy's Philosophy

Willen dieren god zijn?

Berichtdoor bogy op 28 Okt 2008 06:38

Willen dieren god zijn?

vrijdag 22 augustus 2008
15:50

Jazeker, elke week is er wel een bewijs dat ook dieren de 'goddelijkheid' imiteren.
Niet dat dieren plots bovennatuurlijke krachten zouden bezitten, maar wel het gedrag dat ze vertonen legt volgens mij de link naar goddelijkheid.
(Het woord god vertegenwoordigt in mijn visie op het leven niet een bovennatuurlijke entiteit, maar het goede dat leeft onder de mensen als een soort onzichtbare kracht. )

De mooiste voorbeelden hiervan lezen we wel eens in de krant of zien we wel eens op als avontuurlijk verhaal tijdens het nieuws op televisie.
"Hond redt man" is zo'n titel die het bewijs levert dat ook dieren 'god' kunnen zijn, of althans wat wij onder goddelijk gedrag verstaan.

Waarom zet die hond zijn eigen leven aan de kant om een brandend huis binnen te sluipen en zijn baasje te redden? Wat is de drijfveer van de hond om het gevaar tegemoet te gaan?
Er zijn verschillende invalshoeken die je kan nemen om zulke situaties te analyseren maar volgens mij zijn er twee zeer belangrijke elementen die aan de basis liggen voor de reddingsactie van de hond.

In eerste instantie is de liefde en respect tussen baasje en hond van cruciaal belang. Hoe deze verstandhouding is wordt voornamelijk bepaald door de manier waarop het baasje de hond behandelt. Dieren voelen net als mensen wat liefde en huiselijk comfort is. Wanneer we onze huisdieren uitsluiten van het gezinsleven ontstaat er een gebrek aan respect met als gevolg dat de hond zich achtergesteld zal voelen tegenover de andere leden van het gezin.
Uiteraard moet een huisdier wel zijn plaats kennen, net zoals ook in de natuur dieren hun rang kennen binnen een groep.

Ten tweede is er de energiestroom van het goede. Welke verhouding tussen goed en kwaad een persoon in zich heeft wordt namelijk weerspiegeld in het aura. Het aura van de mens kan je zien als een mantel die we steeds met ons meedragen, alleen bestaat hij niet uit een stof maar uit energie. Je kan het aura van een mens niet waarnemen met het blote oog, daarentegen ben ik er wel van overtuigd dat iedereen al wel eens het aura van een ander persoon gevoeld heeft. Het overkomt ons allemaal wel eens; plots krijgen we een zeer goed of slecht gevoel bij het ontmoeten van een bepaalde persoon.
Dieren zijn veel meer vertrouwd met aura dan de mens en hechten er ook veel meer belang aan dan de meesten onder ons.
Wie een slecht aura hoeft er dus niet op te rekenen dat hij snel geholpen zal worden.

Daarom is het dus belangrijk om niet alleen goed te zorgen voor je huisdieren en ze te respecteren, maar is het zo niet nog belangrijker om ook respect te hebben voor jezelf en je omgeving. Een goede uitstraling vergt namelijk ook dat je respect hebt voor jezelf en alle leven rondom jou.


Wat voor een aura je uitstraalt is een persoonlijke keuze, net zoals het voor de hond een keuze is om god te spelen of niet.
Lees BoGy's Filosofie op dit forum. (KLIK)
Wil je jezelf beter leren kennen? Aarzel dan niet om jezelf te verdiepen in BoGy's gedachtengang...
Alles ivm online visakaarten
Avatar gebruiker
bogy
Site Admin
 
Berichten: 1198
Geregistreerd: 03 Aug 2006 14:02
Woonplaats: Antwerpen, Belgium
XBox Live Gamertag: Bogy Belgy

Terug naar BoGy's Filosofie

Wie is er online

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron